przelicz jednostki
1270W =..........MW
0,35GW=..........kW
zostały mi tylko te dwa do zamiany i nie wiem jak ma być
jednostki
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Fachowiec
- Posty: 936
- Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
- Podziękowania: 268 razy
- Otrzymane podziękowania: 189 razy
- Płeć:
Re: jednostki
\(1270W =x \cdot 10^6W \Rightarrow x=0,001270
0,35 \cdot 10^9W=y \cdot 10^3W \Rightarrow y=350000\)
0,35 \cdot 10^9W=y \cdot 10^3W \Rightarrow y=350000\)
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! \(\le\)