VIII próbna matura 2012 z zadania.info

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij

VIII próbna matura była:

Podstawa - łatwa
5
10%
Podstawa - normalna
6
12%
Podstawa - trudna
4
8%
Rozszerzenie - łatwa
3
6%
Rozszerzenie - normalna
16
31%
Rozszerzenie - trudna
17
33%
 
Liczba głosów: 51

Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1868
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Nie odpowiadałem do tej pory, bo sami nie wiedzieliśmy czy da się to zrobić. Teraz już wiemy: nie da się :( Wszystko przez ten długi weekend. Przez to wakacjowanie (i do tego ładną pogodę) zabrakło nam czasu.

Na otarcie łez polecam nasze matury z ubiegłych lat (jeżeli ktoś jeszcze wszystkich nie przerobił). Rozszerzenie od 2008 roku praktycznie nie uległo zmianie, więc te arkusze to naprawdę dobry trening.
piter1422
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 50
Rejestracja: 18 mar 2009, 17:10

Re: VIII próbna matura 2012 z zadania.info

Post autor: piter1422 »

Czemu nie zamiesciliscie nowego arkusza?????????????????????? Mysliscie, ze juz wszystko umiemy?
Marcinx26
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 17 lut 2011, 20:39
Płeć:

Re: VIII próbna matura 2012 z zadania.info

Post autor: Marcinx26 »

Jest wyraźnie napisane dlaczego. To też są ludzie, a długi weekend rządzi się swoimi prawami :) . Nie ma no narzekać, zaplanowane było 8 matur i plan został wykonany.
rkuku
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 29 maja 2011, 18:43

Post autor: rkuku »

JA mam pytanie odnośnie 1 zadania (2 sposób rozwiązania)
Nie wiem dlaczego odrzucamy rozwiązanie x= -5 (nie rozumiem dlaczego przyjmujemy x>0)
Piog
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 06 maja 2012, 16:16
Otrzymane podziękowania: 7 razy
Płeć:

Re: VIII próbna matura 2012 z zadania.info

Post autor: Piog »

Po przeliczeniu na kalkulatorze, gdy \(A \left(5; \frac{3}{5} \right), B \left(-5; \frac{3}{5} \right), C \left(7; -3 \right)\), pole trójkąta wynosi 18. Ale jak odrzucić od razu -5 ?
ODPOWIEDZ