Matura - temat ogólny.

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Lisu
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 26 lut 2012, 22:51

Post autor: Lisu »

Ej, jeżeli robie arkusze z matmy, żeby sie odstresować przed maturą z polskiego, tzn że cos ze mna nie tak?;p
@mmk
chciałbym dostać się na Automatyke na wydziale Mechatroniki PW. Druga opcja to elektrotechnika na elektrycznym
pwc
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 38
Rejestracja: 04 mar 2012, 20:17
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:

Post autor: pwc »

@Lisu też tak mam ;D
Jak tam maturka z polskiego ? Ja w sumie mysle ze dobrze mi poszło, ale jak zwykle przyjdzie zjawa w postaci klucza odpowiedzi i zbije mi humor :/
doku93
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 04 maja 2012, 16:31
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:

Post autor: doku93 »

zrobiłem tępy bład ale i nie wiem co z tym bedzie napisalem ze bog pokarala nowosilcowa smiercia :(
zalicza jako kardynalny czy rzeczowy?????
pwc
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 38
Rejestracja: 04 mar 2012, 20:17
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:

Post autor: pwc »

nie wiem czy kardynalny ale na pewno poważny. co ci wpadlo do lba przecież tam trzeba było tylko odniesc sie do tekstu a tam nic nie było napisane
Też pisałem Dziady :D
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Re: Matura - temat ogólny.

Post autor: wsl1993_ »

raczej nie powinni ci unieważnić. ja to sobie tak tłumaczę, że jakby zaczęli za takie rzeczy zerować prace to zdawalność była by na poziomie 50/60 % :D takie coś chyba nie wskazuje na ewidentną nieznajomość lektury.

Pisałem Lalkę :D
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
doku93
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 04 maja 2012, 16:31
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:

Post autor: doku93 »

OOOO kamien z serca
pwc chciałem podkreślić że Bóg im szprzyjał a trzeba to było jakoś poprzeć argumentem no to walnalem
Awatar użytkownika
lukasz8719
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 852
Rejestracja: 06 lut 2012, 17:03
Otrzymane podziękowania: 404 razy
Płeć:

Post autor: lukasz8719 »

A ja jak kiedyś zdawałem maturę, to się bardziej bałem matmy. Pewnie dlatego, że zależało mi na wyniku >>90% na rozszerzonej, a wystarczyłoby, że źle zrobię jedno zadanie i będzie mniej... , a polski byle zdać i mieć z głowy :D
pwc
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 38
Rejestracja: 04 mar 2012, 20:17
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:

Post autor: pwc »

Lukasz dla mnie w sumie też polski nie jest najważniejszy bo na politechnice w gdańsku można dostać max 6 pktów za 100%, ale lepiej wygląda jak jest w miare dobry wynik :D. z matmy rozszerzonej chcialbym miec ok 70%
Awatar użytkownika
kamil13151
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1528
Rejestracja: 14 kwie 2011, 19:31
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 170 razy
Otrzymane podziękowania: 502 razy
Płeć:

Re:

Post autor: kamil13151 »

lukasz8719 pisze:A ja jak kiedyś zdawałem maturę, to się bardziej bałem matmy. Pewnie dlatego, że zależało mi na wyniku >>90% na rozszerzonej, a wystarczyłoby, że źle zrobię jedno zadanie i będzie mniej... , a polski byle zdać i mieć z głowy :D
No w sumie mam tak samo, ale o Polski się obawiałem, bo 2 niewygodne tematy i leżysz. Z matmy też muszą mieć wysoko, chciałbym mieć maksa :wink:
ameba
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 25 kwie 2012, 20:49
Płeć:

Re: Matura - temat ogólny.

Post autor: ameba »

Miałam ambicje na 30% no i temat z Lalką i Ludźmi siadł, więc może nawet będzie więcej. Dobrze, że już po. Prawdziwy stres zacznie się w środę, masakra!
JanekKubek
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 41
Rejestracja: 19 kwie 2012, 09:21
Podziękowania: 13 razy
Płeć:

Post autor: JanekKubek »

Było spoczko. Wikipedia jak znalazł dla młodzieży :) "Powiedzcie mi, Tworzenie encyklopedii to wielkie przedsięwzięcie organizacyjne,finansowe i edytorskie." To jest opinia... Prawda? :( Bo widziałem dwa rozwiązania (różniące się) i w obu było, że to zdanie to informacja. A jak byk, jest przymiotnik wartościujący - wielkie. Wątpię, żebym był bardziej oklepany z polskiego, niż ludzie, którym chce się drukować, skanować i wrzucać przykłady. Ale no ludzie! To jest opinia. Może Pani Irena pomoże? ;>
Moja odpowiedź jest już niepotrzebna, więc się uśmiechnę :D ~octahedron
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Post autor: wsl1993_ »

ja w tym zadaniu dałem kolejno I I O O
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
Awatar użytkownika
kamil13151
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1528
Rejestracja: 14 kwie 2011, 19:31
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 170 razy
Otrzymane podziękowania: 502 razy
Płeć:

Post autor: kamil13151 »

Ja tak samo, IIOO. Większość osób tak daje, jak dla mnie to jest zdecydowanie informacja.
daanielooo
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 31
Rejestracja: 18 wrz 2011, 10:14
Podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: daanielooo »

Popieram poprzedników, u mnie w klasie większość tak miała, ja również. I I O O
JanekKubek
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 41
Rejestracja: 19 kwie 2012, 09:21
Podziękowania: 13 razy
Płeć:

Re: Matura - temat ogólny.

Post autor: JanekKubek »

Jeszcze zobaczymy... A propos, wtorek to będzie nasz dzień :D
Moja odpowiedź jest już niepotrzebna, więc się uśmiechnę :D ~octahedron
ODPOWIEDZ