Kinematyka - punkt materialny i bieżnia.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
pepito28
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 22
Rejestracja: 05 lis 2011, 14:57
Podziękowania: 6 razy
Płeć:

Kinematyka - punkt materialny i bieżnia.

Post autor: pepito28 »

Bardzo proszę o pomoc w takim zadaniu ...

Punkt materialny porusza się po kosinusoidalnej bieżni \(h \cos \left( \frac{2 \pi }{\lambda} \right)\) , tak że składowa pozioma prędkości jest stała względem bieżni \(\frac{0,5 \lambda}{T}\) . Bieżnia porusza się poziomo i przyśpiesza \(\frac{0,2 \lambda}{ T^{2} }\) . Należy obliczyć prędkość i przyśpieszenie punktu oraz zilustrować wyniki.

Byłem u prof. na konsultacjach,,, i napisał mi coś takiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/594/zdjeciel.jpg/
ODPOWIEDZ