Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
dawid0512
- Stały bywalec
![Stały bywalec Stały bywalec](./images/ranks/rank6.gif)
- Posty: 348
- Rejestracja: 28 mar 2009, 09:41
- Podziękowania: 107 razy
- Otrzymane podziękowania: 2 razy
Post
autor: dawid0512 »
ułamki sprowadzić do najprostszej postaci \(\frac{n+2}{(n+1)^2+1}- \frac{n+1}{n^2+1}\)
-
alexx17
- Fachowiec
![Fachowiec Fachowiec](./images/ranks/rank9.gif)
- Posty: 2084
- Rejestracja: 27 mar 2011, 21:34
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękowania: 38 razy
- Otrzymane podziękowania: 937 razy
- Płeć:
Post
autor: alexx17 »
Nawet nie chce mi się tego pisać..
![MSP36111a12f95de9hgf7b900003ig0b832gbb6i17e.gif](./download/file.php?id=2735&sid=5eb60606ff70b8445860d7f14db12575)
- MSP36111a12f95de9hgf7b900003ig0b832gbb6i17e.gif (4.11 KiB) Przejrzano 345 razy
Teraz do wspólnego mianownika i masz
\(\frac{-n^2-3n}{(n^2+1)(n^2+2n+2)}\)