Układ równań

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
JJ35
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 23
Rejestracja: 22 mar 2011, 13:20
Podziękowania: 25 razy
Płeć:

Układ równań

Post autor: JJ35 »

Tych układów równań nie da się rozwiązać metodą wyznaczników.
\(1.\begin{cases}3x+y-17z=0 \\x-y-3z=0\\-x+5y-5z=0\end{cases}\)

\(2.\begin{cases}3x-y-13z=0 \\x-y-3z=0\\2x+3y-4z=0\end{cases}\)
anex12345
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 413
Rejestracja: 27 mar 2010, 12:23
Podziękowania: 123 razy
Otrzymane podziękowania: 25 razy
Płeć:

Post autor: anex12345 »

powyznaczaj sobie zmiennie i po podstawiaj. i wychodzi x=0,y=0,z=0
ODPOWIEDZ