Oblicz potencjał

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ewik8113
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 57
Rejestracja: 09 lut 2011, 22:50
Podziękowania: 17 razy
Otrzymane podziękowania: 5 razy
Płeć:

Oblicz potencjał

Post autor: ewik8113 »

Oblicz potencjał dla następujących sił:
a)\(\vec{F}= \frac{\vec{r}}{r} \frac{2 \beta }{r^3}\)
b)\(\vec{F}= \frac{\vec{r}}{r}( \frac{12 \alpha \beta }{r^13}- \frac{6 \beta }{r^7})\)
Proszę o pomoc
ODPOWIEDZ