Oblicz objętość bryły

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ewik8113
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 57
Rejestracja: 09 lut 2011, 22:50
Podziękowania: 17 razy
Otrzymane podziękowania: 5 razy
Płeć:

Oblicz objętość bryły

Post autor: ewik8113 »

Oblicz objętość bryły
\(F= \left\{ (x,y): 0 \le x \le \pi , 0 \le y \le e^-^x \sqrt{sinx} \right\}\)
powstałej z obrotu wokół osi OX
janekk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 607
Rejestracja: 04 mar 2012, 18:31
Podziękowania: 2 razy
Otrzymane podziękowania: 199 razy
Płeć:

Post autor: janekk »

znajdź potrzebny wzór, całkę policzysz całkując 2 razy przez części
ODPOWIEDZ