2.2. Sprawdzic, czy w pierscieniu wszystkich funkcji ciaglych na przedzial \([a; b]\) o wartosciach rzeczywistych
z dzialaniami dodawania i mnozenia funkcji istnieja dzielniki zera.
2.3. Sprawdzic, czy zbiór \(I = \left\{ f \in P : f(a) = f(b) = 0 \right\}\) jest idealem w pierscieniu P wszystkich
funkcji ciaglych na przedziale \([a; b],\)(z dzialaniami dodawania i mnozenia funkcji).
2.4. Sprawdzic, czy zbiór \(I =\left\{ f \in P : f(a) = 2f(b)\right\}\) jest idealem w pierscieniu P z zadania 2.3.
2.5. Sprawdzic, czy zbiór \(I = \left\{ f \in P : x_0 \in [a; b] : f(x_0) = 0\right\}\) jest idealem w pierscieniu P z
zadania 2.3.
idealy
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Rozkręcam się
- Posty: 69
- Rejestracja: 10 sty 2011, 18:33
- Podziękowania: 14 razy