I próbna matura 2012 z zadania.info

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij

I próbna matura była:

Podstawa - łatwa
8
11%
Podstawa - normalna
16
22%
Podstawa - trudna
3
4%
Rozszerzenie - łatwa
0
Brak głosów
Rozszerzenie - normalna
13
18%
Rozszerzenie - trudna
33
45%
 
Liczba głosów: 73

Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1865
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

I próbna matura 2012 z zadania.info

Post autor: supergolonka »

Właśnie zamieściliśmy arkusze I próbnej matury.
http://www.zadania.info/n/3998158
Do jutra (4 marca) do godz. 16 wszystkie posty na temat zadań i rozwiązań zadań z tych arkuszy będą usuwane.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info
pawonia
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 18 lip 2011, 14:30
Płeć:

Re: I próbna matura 2012 z zadania.info

Post autor: pawonia »

Usunięte.
Patrz poprzedni post
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1865
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Rozwiązania zadań:
Podstawa
Rozszerzenie
Lisu
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 26 lut 2012, 22:51

Post autor: Lisu »

Nie mam zielonego pojęcia jak rozpocząć zadanie 4. Abonament jeszcze nie doszedl
Lisu
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 26 lut 2012, 22:51

Post autor: Lisu »

Oczywiście chodziło mi o Zadanie 3.
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Re: I próbna matura 2012 z zadania.info

Post autor: wsl1993_ »

Mi wyszło, że R są takie same(=12). Robiłem to z kątów i twierdzenia sinusów. Tylko nie wiem czy moje rozwiązanie jest poprawne.
Kąt AHB = 180 - kąt ABC
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
Awatar użytkownika
wrobel93b
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 674
Rejestracja: 06 sty 2011, 00:07
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Otrzymane podziękowania: 363 razy
Płeć:

Post autor: wrobel93b »

Dla mnie ta maturka była poziomem podobna do majowej tamtego roku, oczywiście zabrakło zadania z "wykaż, że" - geometrycznego. Mogłoby być trochę trudniejsze ze stereometrii :)
Kiedy mamy dwie rzeczy do zrobienia, dajmy pierwszeństwo tej, która nam się mniej podoba.
Lisu
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 26 lut 2012, 22:51

Post autor: Lisu »

Czy fakt, że wysokości przecinają się w punkcie h cokolwiek mi daje?
Awatar użytkownika
KamilWit
Moderator
Moderator
Posty: 1484
Rejestracja: 07 lip 2011, 18:12
Podziękowania: 370 razy
Otrzymane podziękowania: 266 razy
Płeć:

Post autor: KamilWit »

wróbel mówisz o podstawie czy R . ?
Lisu
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 26 lut 2012, 22:51

Post autor: Lisu »

Dla mnie ta matura była znacznie trudniejsza od majowej, i od próbnej z operonu. Wystarczy spojrzec chociazby na zadanie 2, czy to z geometrii analitycznej. Mimo iż je zrobilem to nie przyponimam sobie zeby pojawialy się na maturach zadania z tych działów o podobnym poziomie trudności.
Awatar użytkownika
KamilWit
Moderator
Moderator
Posty: 1484
Rejestracja: 07 lip 2011, 18:12
Podziękowania: 370 razy
Otrzymane podziękowania: 266 razy
Płeć:

Post autor: KamilWit »

Ludzie możecie mówić czy chodzi wam o podstawę czy R. :D ?
Lisu
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 33
Rejestracja: 26 lut 2012, 22:51

Post autor: Lisu »

O rozszerzenie. Podpowie ktoś jak zacząć zadanie 3? Bo nie moge na nic wpaść, ten punkt przecięcia wysokości nic mi nie mówi.
Awatar użytkownika
wrobel93b
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 674
Rejestracja: 06 sty 2011, 00:07
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Otrzymane podziękowania: 363 razy
Płeć:

Post autor: wrobel93b »

KamilWit o rozszerzeniu, podstawa była nawet prostsza :)
Kiedy mamy dwie rzeczy do zrobienia, dajmy pierwszeństwo tej, która nam się mniej podoba.
Awatar użytkownika
KamilWit
Moderator
Moderator
Posty: 1484
Rejestracja: 07 lip 2011, 18:12
Podziękowania: 370 razy
Otrzymane podziękowania: 266 razy
Płeć:

Post autor: KamilWit »

Matura R znacznie trudniejsza od majowej i próbnej, moim zdaniem.
Giovanna
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 44
Rejestracja: 02 mar 2012, 18:40
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 10 razy
Płeć:

Post autor: Giovanna »

gdzie moge znaleźć rozwiązania bez wykupywania abonamentu?
ODPOWIEDZ