Adblock jest włączony: Serwis forum.zadania.info jest utrzymywany z wpływów z reklam (których wcale nie ma tu zbyt dużo). Proszę rozważyć wyłączenie Adblocka na tej stronie.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
Qmpel
- Rozkręcam się

- Posty: 63
- Rejestracja: 06 maja 2008, 20:43
Post
autor: Qmpel » 08 wrz 2008, 16:54
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tych równań:
a)
\(2^{3x}-2^{2x+3}-2^{x+4}+128=0\)
b)
\(7^{2x}+4*7^{x}-5=0\)
c)
\(3^{|x+1|+1}-5*3^{|x+1|-1}=12\)
d)
\(3^{x+1}-3^{x}-3^{x-1}=15\)
e)
\(2^{frac{3x-9}{3x-7}}*sqrt[3]{(0,25)^{frac{3x-1}{2x-2}}=1\)
f)
\((0,5)^{x^{2}}*2^{2x+2}=frac{1}{64}\)
Szczególnie zależy mi na przykładach c) i e) ,ale jak ktoś byłby tak miły i rozwiązał też resztę to byłbym bardzo wdzięczny.

Ostatnio zmieniony 08 wrz 2008, 16:58 przez Qmpel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
supergolonka
- Moderator

- Posty: 1813
- Rejestracja: 06 mar 2008, 11:53
- Otrzymane podziękowania: 24 razy
- Płeć:
Post
autor: supergolonka » 08 wrz 2008, 22:49
-
Qmpel
- Rozkręcam się

- Posty: 63
- Rejestracja: 06 maja 2008, 20:43
Post
autor: Qmpel » 09 wrz 2008, 17:39
Dziękuję ślicznie
