Witam
Chodzę do Technikum zaocznego (4semestr) i mam taka nauczycielkę od matematyki normalnie boska nikt nic nie wie co ona mówi:d
W zaocznych trzeba zaliczac kazdy semestr , a zeby przystapic do egzaminu potrzebna jest praca kontrolna i tutaj chciałem żebyście mi z nią pomogli. Daru do matematyki nie mam , kompletnie nic nie umiem z tej pracy , nikt z moich znajomych tego nie umie. Proszę was pomóżcie mi z tym , muszę oddać ta prace w tym tyg inaczej nie dopuści mnie do egzaminu. A ja naprawdę niewiem co z tym zrobic. Mam nadzieje że ktoś mi pomoże , z góry dziękuje.
http://www.trudne.pl/extensions/InlineI ... ntID=35962
http://www.trudne.pl/extensions/InlineI ... ntID=36359
Praca kontrolna pilnie.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 20
- Rejestracja: 19 lut 2012, 12:51
- Podziękowania: 5 razy
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 5246
- Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1967 razy
- Płeć:
\((\frac{1}{3})^{3 \sqrt{2} }=(3^{-1})^{ \frac{3}{2}}= 3^{-3 \sqrt{2} }\)
\(( \frac{1}{9} )^{2,6}=(3^{-2})^{2,6} =3^{-5,2}\)
\(( \frac{1}{27})^{ \frac{3}{2} }=(3^{-3})^{1,5}=3^{-4,5}\)
\(( \frac{1}{81})^{ \frac{3}{2} }=(3^{-4})^{ \frac{3}{2}} =3^{-6}\)
\(\frac{1}{243}=3^{-5}\)
odp: \(\ ( \frac{1}{3})^{-3 \sqrt{2} } ;\ ( \frac{1}{27})^{ \frac{3}{2}}\ ;\ \frac{1}{243}\ ;\ ( \frac{1}{9} )^{{2,6}}\ ;\ ( \frac{1}{81} )^{ \frac{3}{2} }\)
\(( \frac{1}{9} )^{2,6}=(3^{-2})^{2,6} =3^{-5,2}\)
\(( \frac{1}{27})^{ \frac{3}{2} }=(3^{-3})^{1,5}=3^{-4,5}\)
\(( \frac{1}{81})^{ \frac{3}{2} }=(3^{-4})^{ \frac{3}{2}} =3^{-6}\)
\(\frac{1}{243}=3^{-5}\)
odp: \(\ ( \frac{1}{3})^{-3 \sqrt{2} } ;\ ( \frac{1}{27})^{ \frac{3}{2}}\ ;\ \frac{1}{243}\ ;\ ( \frac{1}{9} )^{{2,6}}\ ;\ ( \frac{1}{81} )^{ \frac{3}{2} }\)
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 20
- Rejestracja: 19 lut 2012, 12:51
- Podziękowania: 5 razy
- Płeć:
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 20
- Rejestracja: 19 lut 2012, 12:51
- Podziękowania: 5 razy
- Płeć:
- anka
- Expert
- Posty: 6589
- Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
- Podziękowania: 30 razy
- Otrzymane podziękowania: 1119 razy
- Płeć:
Re: Praca kontrolna pilnie.
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=3&t=33204
Ale masz tempo, 19 dni i już jesteś na IV semestrze. Gratuluję.bubiks pisze:Witam
Chodze do LO zaocznie (2semestr) i mam taka nauczycielke od matematyki normalnie boska nikt nic nie wie co ona mowi:d
W zaocznych trzeba zaliczac kazdy semestr , a zeby przystapic do egzaminu potrzebna jest praca kontrolna i tutaj chciałem żebyście mi z nią pomogli. Daru do matematyki nie mam , kompletnie nic nie umiem z tej pracy , nikt z moich znajomych tego nie umie. Proszę was pomóżcie mi z tym , musze oddac ta prace w tym tyg inaczej nie dopusci mnie do egzaminu. A ja naprawde niewiem co z tym zrobic. Mam nadzieje że ktoś mi pomoże , z góry dziękuje. Daje link do pracy w pdf
http://speedy.sh/gf74M/praca-zaliczeniowa.pdf
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 20
- Rejestracja: 19 lut 2012, 12:51
- Podziękowania: 5 razy
- Płeć:
- anka
- Expert
- Posty: 6589
- Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
- Podziękowania: 30 razy
- Otrzymane podziękowania: 1119 razy
- Płeć:
Re: Praca kontrolna pilnie.
A tekst przez przypadek niemal identyczny macie?
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.