zilustruj na płaszczyźnie zespolonej...

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
fool
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 22 paź 2011, 20:08
Podziękowania: 2 razy
Płeć:

zilustruj na płaszczyźnie zespolonej...

Post autor: fool »

\(|z-1|=Re(z+1)\)
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

\(z=x+iy
\sqrt{(x-1)^2+y^2}=x+1,\ x\ge -1
(x-1)^2+y^2=(x+1)^2
x=\frac{1}{4}y^2\)

czyli parabola
ODPOWIEDZ