Procent z liczby

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Martitka21_
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 07 wrz 2009, 17:32

Procent z liczby

Post autor: Martitka21_ »

Ile wynosi procent z liczby 60 Pi
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

czy chodzi o 1% z liczby \(60\pi\)??

\(1%\cdot 60\pi=\frac{1}{100}\cdot 60\pi=0,6\pi\)
ODPOWIEDZ