zbior na plaszczyznie zespolonej

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
policemayster
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 09 lut 2012, 21:15

zbior na plaszczyznie zespolonej

Post autor: policemayster »

witam, bardzo prosze o rozwiązanie tego zagadnienia, podobno nie ma rozwiazań:

Na płaszczyźnie zespolonej narysować zbiór:
Z \in C: Re \frac{1-2}{1+2} =1

bardzo prosze o pomoc i dziekuje
policemayster
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 09 lut 2012, 21:15

Post autor: policemayster »

poprawnie:

Z nalezy do C: Re \(\frac{2+x}{3-x}\) = 1
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

policemayster pisze:poprawnie:

Z nalezy do C: Re \(\frac{2+x}{3-x}\) = 1
to chyba jeszcze wymaga poprawki. Czy to czasem nie tak miało być ? \(z\) nalezy do \(C\ \ :\ \ Re \frac{2+z}{3-z} = 1\)
policemayster
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 09 lut 2012, 21:15

Post autor: policemayster »

\(\frac{1-z}{1+z}\)

tak mialo byc, bardzo przepraszam za błąd
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Moim zdaniem to ma nie pusty zbiór rozwiązań:
Takie śliczne mi wyszło:
ScreenHunter_375.jpg
ScreenHunter_375.jpg (3.05 KiB) Przejrzano 496 razy
policemayster
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 09 lut 2012, 21:15

Post autor: policemayster »

śliczne;) zobaczymy co na to jutro Pan doc. dr P. powie;d o ile raczy zerknąć przed postawieniem dwóji... Dzieki!
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Re:

Post autor: octahedron »

radagast pisze:Moim zdaniem to ma nie pusty zbiór rozwiązań:
Takie śliczne mi wyszło:
ScreenHunter_375.jpg
A dlaczego nie cały okrąg?
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: zbior na plaszczyznie zespolonej

Post autor: radagast »

Jasne, ze cały ma być. Nie pilnowałam Graphmatiki :oops: Ona liczy w rzeczywistych i nie podobał jej się ujemny pierwiastek :lol:
ODPOWIEDZ