Rownania podobienstwa itd

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Ewelinaaa
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 03 gru 2011, 14:31
Podziękowania: 25 razy
Płeć:

Rownania podobienstwa itd

Post autor: Ewelinaaa »

1.Znajdz wszytskie podobienstwa o skali 4 takie ze:
-obrazem prostej oy jest prosta y=2
-obraz punktu (1,0) lezy na osi ox
-obraz punktu (0,1) lezy na prostej x=1
2.znajdz jakiekolwiek dwa wektory wlasne macierzy (1 nad -2 1 nad 4) takie ze zbudowany na nich rownoleglobok ma pole 2010
3.Znajdz macierze wszystkich zmieniajacych orientacje plaszczyzny liniowych podobienstw o skali 2 ktore przeprowadzaja wektor [1,1] na wektor rownolegly do prostej x -3y=0
ODPOWIEDZ