wyznacz ze wzoru podaną wielkosc

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
marzenka33
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 26 sty 2012, 13:50
Podziękowania: 11 razy
Płeć:

wyznacz ze wzoru podaną wielkosc

Post autor: marzenka33 »

m=a(3+n) n= ?
agulka
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 418
Rejestracja: 29 wrz 2009, 00:54
Otrzymane podziękowania: 123 razy

Re: wyznacz ze wzoru podaną wielkosc

Post autor: agulka »

\(m=a(3+n)\\
\frac{m}{3} = 3+n\\
n=\frac{m}{a}-3=\frac{m-3a}{a}\)
ODPOWIEDZ