Zadanka Fizyka

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
bazztap
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 17 paź 2011, 14:48
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Zadanka Fizyka

Post autor: bazztap »

Proszę o pomoc nad tymi zadankami


Zad 1. Cząstka porusza się wzdłuż osi OX zgodnie z równaniem X(t)=12t = 6t^2 * Podaj prędkość t=0 Podaj przyśpiesznie cząstki, podaj wyrażenie na zmiane prędkości w funkcji czasu, oblicz prędkość chwilową dla 2 sekund

Zad 2.

Na ciało o masie 4kg działa wzdłuż osi OX siła sprężystości F1x=-64 pi^2
-Jaki ruch wykonuje ciało czy są to drgania?
-Jaka jest czestotliwość drgań swobodnych a jaki okres?
-Oblicz amplitude i fazę początkową drgania jeśli w chwili t=0 wychylenie wynosi 0m a prędkość 10 pi
bielak1212
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 27 sty 2012, 15:53

Re: Zadanka Fizyka

Post autor: bielak1212 »

Chciałbym wiedzieć czy zrobiles juz zadanie 2? Jak rozumiem studiujemy na watcie?
ODPOWIEDZ