Określenie układów z twierdzenia Kroneckera-Capelli`ego

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
justyska05
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 56
Rejestracja: 30 lis 2009, 19:05
Podziękowania: 23 razy

Określenie układów z twierdzenia Kroneckera-Capelli`ego

Post autor: justyska05 »

Korzystając z twierdzenia Kroneckera-Capelli`ego określ, czy układy są oznaczone, nieoznaczone, czy sprzeczne:
Czy ktoś mógłby zrobić te przykłady i krok po kroku wytłumaczyć, to dla mnie bardzo ważne.

a) \(x_1-2x_2=4\)
\(3x_1-6x_2=12\)

b)\(x_1+3x_2+x_3=0\)
\(x_1+x_2-x_3=0\)
\(x_1-2x_2-4x_3=0\)

c)\(x_1+2x_2-3x_3=6\)
\(2x_1-x_2-x_3=-3\)
\(2x_1+4x_2-6x_3=10\)
wolodi
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 25 sty 2012, 19:34

Post autor: wolodi »

Mam także podobny kłopot odnośnie tego układu:

Obrazek
wolodi
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 25 sty 2012, 19:34

Re: Określenie układów z twierdzenia Kroneckera-Capelli`ego

Post autor: wolodi »

Przepraszam bardzo zamiast b powinno być 3

z góry dziękuję za pomoc
ODPOWIEDZ