wielomian- czynniki

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
celia11
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1860
Rejestracja: 22 lut 2009, 15:26
Podziękowania: 341 razy
Otrzymane podziękowania: 5 razy

wielomian- czynniki

Post autor: celia11 »

proszę o pomoc w rozwiazaniu:

Rozłóż wielomian an czynniki

\(W(x)=3x ^{3} +13x ^{2} +7x+1\)

dziękuję
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

\(3(x+\frac{1}{3})(x^2+4x+1)=3(x+\frac{1}{3})(x+2+\sqrt{3})(x+2-\sqrt{3})\)
celia11
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1860
Rejestracja: 22 lut 2009, 15:26
Podziękowania: 341 razy
Otrzymane podziękowania: 5 razy

Post autor: celia11 »

dziękuję bardzo
ODPOWIEDZ