Rozwiązanie układu równan

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
julia13
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 102
Rejestracja: 24 mar 2009, 15:34
Podziękowania: 15 razy

Rozwiązanie układu równan

Post autor: julia13 »

Jeżeli mamy cos takiego

r=a+b-c/2=3x+4x-5x/2=x co daje x=7
To jak to wlasnie wyliczyc po kolei, ze x=7?;/
Pomozecie?
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

co to jest a, b, c, r ?
ODPOWIEDZ