zbadanie ciaglosci

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
17inferno
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 147
Rejestracja: 11 paź 2009, 19:06
Podziękowania: 31 razy

zbadanie ciaglosci

Post autor: 17inferno »

Zbadaj ciągłość następujących funkcji:

a) \(f(x)= \begin{cases} \frac{x-1}{x^{2}+x-2}\ ,\ x \in \mathbb{R} \setminus \left\{ -2,1\right\} \\ \frac{1}{3}\ , \ \ \ \ \ \ \ \ x \in \left\{ -2,1\right\} \end{cases}\)

mam problem z wyliczeniem granic ?
arqivus
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 64
Rejestracja: 04 kwie 2011, 18:07
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 20 razy
Płeć:

Post autor: arqivus »

\(x^2 + x -2 = (x-1)(x+2)\)
17inferno
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 147
Rejestracja: 11 paź 2009, 19:06
Podziękowania: 31 razy

Re: zbadanie ciaglosci

Post autor: 17inferno »

dzięki za podpowiedź :)
ODPOWIEDZ