zbior wartosci

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
17inferno
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 147
Rejestracja: 11 paź 2009, 19:06
Podziękowania: 31 razy

zbior wartosci

Post autor: 17inferno »

Jaki będzie zbiór wartości podanej funkcji:

a) \(f(x)=arctg\ x- \frac{1}{x^{2}}\)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17552
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7436 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

\(W=(- \infty , \frac{ \pi }{2} )\)
17inferno
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 147
Rejestracja: 11 paź 2009, 19:06
Podziękowania: 31 razy

Re: zbior wartosci

Post autor: 17inferno »

dzieki
radagast
Guru
Guru
Posty: 17552
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7436 razy
Płeć:

Re:

Post autor: radagast »

jola pisze:\(\lim_{x\to - \infty } (arctg x- \frac{1}{x^2} )=- \frac{ \pi }{2}\)

\(ZW_f=(- \frac{ \pi }{2} ; \frac{ \pi }{2})\)
\(\lim_{x\to 0} \ \ \frac{1}{x^2}=- \infty\)
ScreenHunter_224.jpg
ScreenHunter_224.jpg (23.54 KiB) Przejrzano 257 razy
ODPOWIEDZ