Całka oznaczona

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
maja001
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 35
Rejestracja: 30 lis 2011, 17:16
Podziękowania: 22 razy
Płeć:

Całka oznaczona

Post autor: maja001 »

Jeśli to mozliwe prosze o sprawdzenie:
1.\(\int_{0}^{1} \sqrt{1+x}dx\)
\(\int_{}^{} \sqrt{1+x}dx= \frac{2}{3}(x+1)^\frac{2}{3} +C\)
\(\int_{0}^{1} \sqrt{1+x}dx= \frac{2}{3} \sqrt{8}- \frac{2}{3}\)

2. \(\int_{0}^{ \frac{ \pi }{2} }sinxdx\)
\(\int_{}^{} sinxdx=-cosx + C\)
\(\int_{0}^{ \frac{ \pi }{2} }sinxdx=1\)

3.\(\int_{1}^{2}lnxdx\)
\(\int_{}^{} lnxdx=x(lnx-1) +C\)
\(\int_{1}^{2}lnxdx=2ln2 -ln1 -1\)
Awatar użytkownika
rayman
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 797
Rejestracja: 13 gru 2011, 10:29
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 310 razy

Post autor: rayman »

3) ok, pamietaj, ze \(ln(1)=0\)

2) ok

1) jest takze ok :)
\(\mathbb{Z_{nm}}\cong\mathbb{Z}_{m}\times \mathbb{Z}_{n} \Leftrightarrow (m,n)=1\)
\(L\supseteq K \Rightarrow L \Rightarrow Aut(L)\subseteq Gal(L:K)\)
\(M\otimes_{R}N\to M^{\prime}\otimes_{R}N\to M^{''}\otimes_{R}N\to 0\)
ODPOWIEDZ