kres dolny i górny

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kaziolo
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1057
Rejestracja: 05 sty 2011, 15:57
Lokalizacja: Łowicz
Podziękowania: 609 razy
Otrzymane podziękowania: 9 razy
Płeć:
Kontakt:

kres dolny i górny

Post autor: kaziolo »

\(A={ \frac{2m-3k}{m+2k}:m,k \in N\)
Czy sup A=2 a infA=-1,5?
arqivus
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 64
Rejestracja: 04 kwie 2011, 18:07
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 20 razy
Płeć:

Post autor: arqivus »

Tak.
ODPOWIEDZ