zadanka jak to zrobić

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mloda198969
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 28 lip 2009, 14:57

zadanka jak to zrobić

Post autor: mloda198969 »

1. napisz równanie prostej AB gdy a) A(-3,4) B(-3,-2)
2. Przedstaw w postaci kierunkowej równanie prostej podane w postaci ogólnej a) y+2=0
3.oblicz pole czworokąta A(-2,2) B(3,1) C(2,7) D(-4.5)\
4.punkty abcd są kolejnymi wierzchołkami równoległoboku oblicz współrzędne 4 wierzchołka b(0,2) c(6,1) d(2,-3) znależć (ja to zaczęłam liczyc najpierw środek i co dalej)
5.oblicz długość przekątnej bd równoległoboku abcd gdy a(-1,-1) b(1,0) c(2,3)
6.napisz równanie prostej ab gdy :a( -3,-4) b(-3,-2) obliczam to jako wzór prostej przechodzącej przez 2 pkt i mi wynik nie wychodzi powinno wyjść -3.
7.wierzchołkami trójkąta abc są punkty (0,0) b(2,4) c(4,2) napisz równanie prostej zawierającej środkowe trójkąta.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2009, 14:28 przez mloda198969, łącznie zmieniany 1 raz.
beatkasdf
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 31 sie 2008, 12:37
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Post autor: beatkasdf »

napisz to poprawnie matematycznie -> wzory matematyczne na forum
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=6&t=568
np. \(x^2+4x-5=0\) ma rozwiązania -5 i 1
suma odwrotności pierwiastków :
\(\frac{1}{x_1}+\frac{1}{x_2}= - \frac{1}{5}+1=\frac{4}{5}\)
ODPOWIEDZ