sprowadzenie macierzy do postaci bazowej

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
justyska05
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 56
Rejestracja: 30 lis 2009, 19:05
Podziękowania: 23 razy

sprowadzenie macierzy do postaci bazowej

Post autor: justyska05 »

4. Metodą operacji elementarnych sprowadź macierz do postaci bazowej:
\(\begin{bmatrix}1&2 \\ -1&0 \end{bmatrix}\), \(\begin{bmatrix}2& 3&4 \\ 4&6&8\\6&9&12 \end{bmatrix}\), \(\begin{bmatrix}5& -3 \\ 2&0\\9&-3 \end{bmatrix}\) \(\begin{bmatrix}3& 2&1&0 \\ 0&1&2&3 \end{bmatrix}\)
ODPOWIEDZ