Wyznaczniki macierzy

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
justyska05
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 56
Rejestracja: 30 lis 2009, 19:05
Podziękowania: 23 razy

Wyznaczniki macierzy

Post autor: justyska05 »

Zrobiłam te przykłady ale jakoś dziwnie mi wyszły Proszę o pomoc :(
2. Znajdź wyznacznik macierzy:
A= \(\begin{bmatrix}-3& 1& \\ -4&0 \end{bmatrix}\)

B=\(\begin{bmatrix}2& 1&1 \\ -5&2&7\\3&6&6 \end{bmatrix}\)

C= \(\begin{bmatrix}-2& -1&5 \\ 1&-3&0\\3&2&5 \end{bmatrix}\)

D=\(\begin{bmatrix}2& 3&-1 \\ -0&0&0\\1&-5&3 \end{bmatrix}\)

a jak zrobic taki przykład:
Polecenie jest następujące: Wykonaj, o ile jest to możliwe, następujące działania na macierzach:
\(D^T *A\)
ODPOWIEDZ