obliczyc granice

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
17inferno
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 147
Rejestracja: 11 paź 2009, 19:06
Podziękowania: 31 razy

obliczyc granice

Post autor: 17inferno »

Ile będzie wynosiła granica:

a) \(\lim_{ n\to \infty }arctg \ (n^{2}+1)\)
octahedron
Expert
Expert
Posty: 6762
Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
Otrzymane podziękowania: 3034 razy
Płeć:

Post autor: octahedron »

\(\frac{\pi}{2}\)
17inferno
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 147
Rejestracja: 11 paź 2009, 19:06
Podziękowania: 31 razy

Re: obliczyc granice

Post autor: 17inferno »

dzieki
ODPOWIEDZ