Pole obszaru ograniczonego

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
malgosia1402
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 16 sty 2011, 13:36
Podziękowania: 5 razy
Płeć:

Pole obszaru ograniczonego

Post autor: malgosia1402 »

Obliczyć pole obszaru ograniczonego:
a) pełnym łukiem cykloidy \(\begin{cases} x=a(t-sint)\\ y=a(1-cost)\end{cases}\)i osią OX
b) krzywą \(r=a sin 3 \alpha\)w zadaniu jest fi, przepraszam ale nie wiedziałam, jak wstawić

można przyjąć, że a=2
malgosia1402
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 16 sty 2011, 13:36
Podziękowania: 5 razy
Płeć:

Post autor: malgosia1402 »

nikt nie pomoże?
malgosia1402
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 16 sty 2011, 13:36
Podziękowania: 5 razy
Płeć:

Post autor: malgosia1402 »

pomoże ktoś? proszę:)
hiohiohio55
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 76
Rejestracja: 08 paź 2011, 19:25
Podziękowania: 18 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: hiohiohio55 »

malgosia1402
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 16 sty 2011, 13:36
Podziękowania: 5 razy
Płeć:

Post autor: malgosia1402 »

tylko, że tak nie ma odpowiedzi na b
ODPOWIEDZ