Pole ograniczone krzywymi

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mbw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 286
Rejestracja: 17 mar 2011, 00:07
Podziękowania: 55 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Pole ograniczone krzywymi

Post autor: mbw »

Jak się rozwiązuje zadania z typu "pole ograniczone krzywymi"
jeśli mamy 3 krzywe tj:
\(y= sqrt{x}\) \(y=1/x\) y=0.25x



i jeszcze jak sie zabrać do czegoś takiego \(y=x^3\) i \(\sqrt[3]{x}\) tu też trzeba obliczyć pole ograniczone
mbw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 286
Rejestracja: 17 mar 2011, 00:07
Podziękowania: 55 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz
Płeć:

Re: Pole ograniczone krzywymi

Post autor: mbw »

Bardzo proszę o pomoc
ODPOWIEDZ