Rozklad na ulamki proste
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Stały bywalec
- Posty: 571
- Rejestracja: 03 gru 2011, 10:43
- Podziękowania: 388 razy
- Otrzymane podziękowania: 7 razy
- Płeć:
Rozklad na ulamki proste
Mam pytanie czy na maturze rozszerzonej obowiazuje rozklad na czynniki proste? A jesli nie to czy warto jest sie tego nauczyc przed matura zeby uproscic sobie np jakies obliczenia
-
- Fachowiec
- Posty: 936
- Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
- Podziękowania: 268 razy
- Otrzymane podziękowania: 189 razy
- Płeć:
jeżeli rozkład na czynniki proste to to samo co rozkład na czynniki PIERWSZE to obowiązuje:
*zdający stosuje twierdzenie o rozkładzie liczby naturalnej na czynniki pierwsze
Tutaj masz wszystko o maturze z matematyki: http://www.cke.edu.pl/images/stories/In ... tor_10.pdf
*zdający stosuje twierdzenie o rozkładzie liczby naturalnej na czynniki pierwsze
Tutaj masz wszystko o maturze z matematyki: http://www.cke.edu.pl/images/stories/In ... tor_10.pdf
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! \(\le\)