Procwenty zad

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Kamilos8246
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 17 gru 2011, 14:17

Procwenty zad

Post autor: Kamilos8246 »

spodnie po obnizce ceny o 35% kosztują 97,5 ile kosztowały spodnie przed obnizkż ceny
marcin77
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 387
Rejestracja: 12 gru 2009, 14:45
Lokalizacja: gdzieś nad Bałtykiem
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 36 razy

Re: Procwenty zad

Post autor: marcin77 »

\(\frac{100%-35%}{100%}x=97,5
0,65x=97,5
x=150\)
ODPOWIEDZ