Baza podprzestrzeni

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
patrycjaa_93
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 67
Rejestracja: 28 kwie 2011, 18:55
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Baza podprzestrzeni

Post autor: patrycjaa_93 »

Znajdź bazę podprzestrzeni U przestrzeni V jeśli
V=C nad R \(U= \left\{z \in C: z +2\overline{z} =0 \right\}\) Nie wiem jak sie do tego zabrać
patrycjaa_93
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 67
Rejestracja: 28 kwie 2011, 18:55
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Post autor: patrycjaa_93 »

Napisałam tylko że a+bi=2(a-bi)
czyli a-3bi=0
czyli a=0 i b=0 ale nie wiem jak wyznaczyć bazę
ODPOWIEDZ