pola figur

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alicja403
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 365
Rejestracja: 07 lis 2009, 14:09
Podziękowania: 167 razy

pola figur

Post autor: alicja403 »

Proszę o podanie odp ile wynoszą pola figur;-) :
a)W tym przypadku proszę o pomoc w rozwiązaniu: \(y=x+1\)
\(y=\frac{2}{x}\)
\(y=1\)
b)\(y=x^2\)
\(y^2=x\)
c)\(y=-x^2+6\)
\(y+2x-3=0\)
d)\(y=e^{3x}\)
\(y=e^{-x}\)
\(y=e^3\)
e)\(y=lnx\)
\(y=0\)
\(x= \sqrt{e}\)
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1967 razy
Płeć:

Post autor: jola »

jakie jest polecenie?
alicja403
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 365
Rejestracja: 07 lis 2009, 14:09
Podziękowania: 167 razy

Post autor: alicja403 »

W podpunktach podałam wzory funkcji, które tworzą w układzie współrzędnych pola, gdy się przetną. Nalezy obliczyc pola tych figur;-)
ODPOWIEDZ