zadanie z podaży pracy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kasia17_21
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 02 gru 2011, 21:02

zadanie z podaży pracy

Post autor: kasia17_21 »

Witam!
Proszę o pomoc z zadaniem:
Oblicz elastyczność podaży pracy względem płacy minimalnej jeśli
L=H- \(\frac{ \beta \cdot Ya+\beta \cdot (1-t) \cdot \frac{w}{p} \cdot H }{( \alpha + \beta ) \cdot (1-t) \cdot \frac{w}{p} }\)
w,t,p,H i Ya są dane.
Wychodzi mi elastyczność równa: \(\frac{ \beta \cdot Ya \cdot p}{( \alpha + \beta ) \cdot w \cdot L \cdot (1-t)}\)
Mam wrażenie że coś źle obliczyłam. Czy ktoś mógłby sprawdzić?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ