Zbiór rozpinający

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
patrycjaa_93
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 67
Rejestracja: 28 kwie 2011, 18:55
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Zbiór rozpinający

Post autor: patrycjaa_93 »

Wskazać skończony zbiór A rozpinający podprzestrzeń U przestrzeni liniowej V, gdzie:
a) \(V=R^3\), \(U=R^3\)
b)\(V=Z_3^3\)\(, U=Sol \left( X_1+X_2+X_3=0\right)\)
c)\(V=Q^4\), \(U=Sol \begin{cases}X_1+2X_2-X_3=0 \\X_1-X_2+X_3-X_4=0=0\end{cases}\)
Jak takie coś zrobić ?
ODPOWIEDZ