Wykres fukcji...

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
boniek115
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 31 maja 2009, 13:36

Wykres fukcji...

Post autor: boniek115 »

Dany jest wykres funkcji: f(x)= cosx \(dla x \in <-0,5\pi,0,5\pi> \\\)
\(4x ^{2}-\pi ^{2}\) \(dla x \in (-\infty,-0,5\pi)\cup(0,5\pi,+\infty)\)

Narysuj wykres i rozwiąż f(x)=1.

Wystarczy mi chociaż pomoc z tym drugim wykresem... Jak obliczyć współrzędne wierzchołka?

Z góry dziękuję za pomoc :)
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6588
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

1.png
1.png (5.59 KiB) Przejrzano 292 razy
kolor czerowny to cosx
niebieski to \(4x^2-\pi^2\)

Współrzędne wierzchołka paraboli nie będą potrzebne
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ