Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
MrVonzky
- Stały bywalec
![Stały bywalec Stały bywalec](./images/ranks/rank7.gif)
- Posty: 422
- Rejestracja: 10 lis 2009, 18:47
- Podziękowania: 94 razy
- Otrzymane podziękowania: 3 razy
Post
autor: MrVonzky »
\(\lim_{x\to \pi}(1+2sinx)^{ \frac{1}{\pi - x} }\) wyszło mnie
\(e^{-2}\), odpowiedź to
\(e^2\) -.-'
edit:
dobra
\(cos\pi=-1\), wszystko działa
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
MrVonzky
- Stały bywalec
![Stały bywalec Stały bywalec](./images/ranks/rank7.gif)
- Posty: 422
- Rejestracja: 10 lis 2009, 18:47
- Podziękowania: 94 razy
- Otrzymane podziękowania: 3 razy
Post
autor: MrVonzky »
a jak to zrobić z definicji liczby e... musze zamienić granice, nie?