Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
mk18
- Dopiero zaczynam
- Posty: 16
- Rejestracja: 11 maja 2009, 12:03
Post
autor: mk18 »
a to zadanie może ktoś sprawdzić
" wyznacz współrzędne wektora AB wiedząc że
AB = 3v - w + 2u
v = [2, -3]
w = [2, -1]
u = [0, -4]
wyszedł mi wynik
AB = [4, 0]
i jeszcze jedno zadanie z którym mam kłopot
oblicz współrzędne wektora AB
wiedząc że AB = BC
A= [2, 4] C = [4, 8]
-
anka
- Expert
- Posty: 6587
- Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
- Podziękowania: 30 razy
- Otrzymane podziękowania: 1117 razy
- Płeć:
Post
autor: anka »
AB = 3v - w + 2u
AB=[4,-16]
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
-
anka
- Expert
- Posty: 6587
- Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
- Podziękowania: 30 razy
- Otrzymane podziękowania: 1117 razy
- Płeć:
Post
autor: anka »
A=(2,4)
B=(x,y)
C=(4,8)
AB=[x-2;y-4]
BC=[4-x;8-y]
\(\{x-2=4-x\\y-4=8-y\)
\(\{x=3\\y=6\)
AB=[x-2;y-4]=[3-2;6-4]=[1;2]
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.