Wektory 1 zadanie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Wektory 1 zadanie
Mając dane \(\vec{u}\) = [1,2,3], \(\vec{w}\) = [3,1,2], \(\vec{v}\) = [-2,5,4], k = 7 obliczyć \(\vec{u}\) + \(\vec{v}\) , \(\vec{kv}\) , \(\vec{u}\) \(\circ\) \(\vec{v}\) ,\(\vec{u}\) \(\times\) \(\vec{v}\) ( \(\vec{u}\)\(\vec{v}\)\(\vec{w}\))
Ostatnio zmieniony 16 lis 2011, 22:35 przez Seba1974, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Expert
- Posty: 6762
- Rejestracja: 19 mar 2011, 00:22
- Otrzymane podziękowania: 3034 razy
- Płeć:
Re: Wektory 1 zadanie
\(\vec{u}+\vec{v}=[1-2,2+5,3+4]=[-1,7,7]
k\vec{v}=[7\cdot (-2),7\cdot 5,7\cdot 4]=[-14,35,28]
\vec{u} \circ \vec{v}=1\cdot(-2)+2\cdot 5+3\cdot 4=20\)
a to ostatnie to nie wiem, co to jest
k\vec{v}=[7\cdot (-2),7\cdot 5,7\cdot 4]=[-14,35,28]
\vec{u} \circ \vec{v}=1\cdot(-2)+2\cdot 5+3\cdot 4=20\)
a to ostatnie to nie wiem, co to jest