ułamki w zadaniach

Ułamki, skala, procenty, wyrażenia algebraiczne.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
malgos382
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 49
Rejestracja: 23 wrz 2010, 14:20
Podziękowania: 91 razy

ułamki w zadaniach

Post autor: malgos382 »

1. Ala , Ewa i Jola ważyły swoje zwierzaki. Masa zwierzaka Ali wynosiła 325 g, Ewy 45 dag, joli 0,53 kg. Który z nich był najlżejszy , a który najcięzszy?
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1968 razy
Płeć:

Post autor: jola »

\(z_A=325g\\z_E=45dag=45 \cdot 10g=450g\\z_J=0,53 \cdot 1000g=530g\)

Najcięższy jest zwierzak Joli
ODPOWIEDZ