trygonometria

Pytania o rozwiązania zadań.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kaziolo
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1057
Rejestracja: 05 sty 2011, 15:57
Lokalizacja: Łowicz
Podziękowania: 609 razy
Otrzymane podziękowania: 9 razy
Płeć:
Kontakt:

trygonometria

Post autor: kaziolo »

Jeśli mam np. \(cos \alpha = \frac{-3}{2}\) i \(sin \alpha = \frac{-1}{2}\) to w jaki sposób mogę obliczać \(\alpha\)?
Proszę o szybką odpowiedź.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17550
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Ej !! Jak to, \(cos \alpha <-1\) ?
kaziolo
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1057
Rejestracja: 05 sty 2011, 15:57
Lokalizacja: Łowicz
Podziękowania: 609 razy
Otrzymane podziękowania: 9 razy
Płeć:
Kontakt:

Re: trygonometria

Post autor: kaziolo »

w liczbach zespolonych
ODPOWIEDZ