Macierze

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
martaaa7
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 122
Rejestracja: 16 paź 2011, 18:19
Podziękowania: 31 razy
Płeć:

Macierze

Post autor: martaaa7 »

Podaj liczbę rozwiązań układu w ciele Z13
\(\begin{cases}4x+3y+5z+t+12u=12\\y+5z+t+5u=2\\4x+2y+7u=10 \end{cases}\)
Ostatnio zmieniony 31 paź 2011, 18:53 przez martaaa7, łącznie zmieniany 1 raz.
martaaa7
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 122
Rejestracja: 16 paź 2011, 18:19
Podziękowania: 31 razy
Płeć:

Post autor: martaaa7 »

z macierzy wyszło mi takie coś
\(\begin{bmatrix}1&0&4&6&9&8\\0&1&5&1&5&2\\0&0&0&0&0&0 \end{bmatrix}\) Jest to dobrze?? Ile rozwiązań ma ten układ??
ODPOWIEDZ