Pochodna

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alicja403
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 365
Rejestracja: 07 lis 2009, 14:09
Podziękowania: 167 razy

Pochodna

Post autor: alicja403 »

Proszę o pomoc, bo nie wiem jak zabrac się za to zadanie:
\(y=(2 \sqrt[3]{x^2}-x )(4 \sqrt[3]{x^4}+2 \sqrt[3]{x^5} +x^2 )\)
Awatar użytkownika
kamil13151
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1528
Rejestracja: 14 kwie 2011, 19:31
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 170 razy
Otrzymane podziękowania: 502 razy
Płeć:

Re: Pochodna

Post autor: kamil13151 »

Zwiń to do \(a^3-b^3\).
alicja403
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 365
Rejestracja: 07 lis 2009, 14:09
Podziękowania: 167 razy

Post autor: alicja403 »

aha nie zauważyłam ;-) dzięki
ODPOWIEDZ