dowód

Algebra liniowa, algebra, wektory, liczby zespolone
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
cl[859]
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 38
Rejestracja: 08 paź 2011, 14:55
Podziękowania: 11 razy
Płeć:

dowód

Post autor: cl[859] »

Zupełnie nie rozumiem takiego rozwiązania zadania:

Działanie \(\circ\) jest łączne oraz spełnia warunek \(a \circ a \circ b=b=b \circ a \circ a\). Wykaż, że \(\circ\) jest przemienne.

I rozwiązanie: \(a \circ b=a \circ (a \circ b ) \circ (a \circ b) \circ b=(a \circ a \circ a)(a \circ b \circ b=b \circ a\)

Czy ktoś może widzi skąd są te przejścia?Czy da się to jakos inaczej wykazać?
ODPOWIEDZ