Matura 2011 a 2012 jakie zmiany ?

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
PiotrLUB
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 06 paź 2011, 22:17
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Matura 2011 a 2012 jakie zmiany ?

Post autor: PiotrLUB »

Witam,
chciałbym zaczerpnąć informacji od zorientowanych osób nad zmianami w programie, organizacji między tegoroczną a przyszłoroczną maturą z matematyki.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kamil13151
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1528
Rejestracja: 14 kwie 2011, 19:31
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 170 razy
Otrzymane podziękowania: 502 razy
Płeć:

Post autor: kamil13151 »

Żadnych zmian.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1869
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Re: Matura 2011 a 2012 jakie zmiany ?

Post autor: supergolonka »

Jedna bardzo pozytywna zmiana: egzamin trwa dwa dni, a nie jeden - w zeszłym roku to był maraton (dla piszących rozszerzenie).
Awatar użytkownika
Lbubsazob
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1909
Rejestracja: 28 maja 2010, 08:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękowania: 40 razy
Otrzymane podziękowania: 898 razy
Płeć:

Post autor: Lbubsazob »

Ale przynajmniej po jednym dniu się miało z tym spokój.
Awatar użytkownika
KamilWit
Moderator
Moderator
Posty: 1484
Rejestracja: 07 lip 2011, 18:12
Podziękowania: 370 razy
Otrzymane podziękowania: 266 razy
Płeć:

Post autor: KamilWit »

Wg mnie lepiej że jednego dnia p, drugie r. przynajmniej co do: matmy, bo angol już niestety nie..
Można się odstresować przed kolejnym dniem zmagań , a co za dużo jednego dnia, to niezdrowo :]
Awatar użytkownika
zadaniainfomm
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 209
Rejestracja: 27 kwie 2009, 21:20
Podziękowania: 12 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:
Kontakt:

Re: Matura 2011 a 2012 jakie zmiany ?

Post autor: zadaniainfomm »

Wreszcie mądra decyzja co do rozdzielenia matury podstawowej i rozszerzonej z matematyki na dwa dni.
Super pomysł,a szczególnie, że zrealizowany w tym roku.
wioletasakowsa
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 07 lip 2011, 11:02
Płeć:

Post autor: wioletasakowsa »

ma być więcej geometrii
PiotrLUB
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 06 paź 2011, 22:17
Podziękowania: 1 raz
Płeć:

Post autor: PiotrLUB »

Czy w przyszłym roku zachodzą jakieś programowe zmiany w maturze z matematyki?
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Re: Matura 2011 a 2012 jakie zmiany ?

Post autor: wsl1993_ »

Żadnych zmian w porównaniu z tegoroczną.
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
mili90
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 22 wrz 2012, 21:53
Płeć:

Post autor: mili90 »

Tez tak myślę, matura powinna juz dawno być rozdzielona na dwa dni, mieć dwa poziomy w jednym dniu to dopiero wyczyn
ODPOWIEDZ