No i po maturze
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Moderator
Jeszcze nie potrafię na to odpowiedzieć (nie zrobiłem wszystkich zadań), ale tak na oko nie widzę jakiejś wielkiej różnicy w którąś stronę.Zuraw pisze:Golonka, a jak oceniasz to w porównaniu do zeszłorocznej matury ? Bo to chyba większość z nas interesuję. Ja przynajmniej znam progi punktowe z ubiegłego roku na swoją wymarzoną uczelnie i ciekawi mnie jak one mogą się mniej więcej zmienić w tym roku.
-
- Witam na forum
http://www.cke.edu.pl/images/stories/Ar ... r_rozw.pdf
w odpowiedziach jest napisane jedno rozwiązanie dla x=0
o to mi chodzi
w odpowiedziach jest napisane jedno rozwiązanie dla x=0
o to mi chodzi
-
- Dopiero zaczynam
-
- Witam na forum
-
- Witam na forum
-
- Moderator
- Witam na forum
-
- Dopiero zaczynam
-
- Moderator
Właśnie zauważyłem, że tvn24 zerżnął mój wykres i kawałek opisu.
http://www.tvn24.pl/0,1549739,wiadomosc.html
Mogli chociaż napisać skąd przepisali.
Po interwencji Robbo, dopisali
http://www.tvn24.pl/0,1549739,wiadomosc.html
Mogli chociaż napisać skąd przepisali.
Po interwencji Robbo, dopisali
Ostatnio zmieniony 15 maja 2008, 09:58 przez supergolonka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Witam na forum
Zrobiłem kilka beznadziejnie głupich błędów, ale widzę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem :<
W każdym razie liczę na trochę ponad 70%... Najgorsze jest to, że na uczelnię w którą celuję zmieniły się wymagania rekrutacyjne. W zeszłym roku liczyła się Matematyka I Fizyka, w tym roku jedno ALBO drugie. Mam niby wyniki zeszłorocznej rekrutacji ale nie wiem jak to ustosunkować do tegorocznych realiów. Zastanawiam się co łatwiej jest zdać: dwa przedmioty słabo, czy jeden dobrze. Może ktoś z Was orientuje się jak były mniej więcej najniższe wyniki pozwalające się dostać na dany kierunek w uczelniach, które już w zeszłym roku liczyły tylko jeden przedmiot? Proszę o pomoc... Jak myślę, że czekają mnie jeszcze dwa miesiące zanim poznam wyniki rekrutacji to mnie krew zalewa Chciałbym już wcześniej wiedzieć na co mogę liczyć, a na co niestety nie...
Pozdrawiam!
W każdym razie liczę na trochę ponad 70%... Najgorsze jest to, że na uczelnię w którą celuję zmieniły się wymagania rekrutacyjne. W zeszłym roku liczyła się Matematyka I Fizyka, w tym roku jedno ALBO drugie. Mam niby wyniki zeszłorocznej rekrutacji ale nie wiem jak to ustosunkować do tegorocznych realiów. Zastanawiam się co łatwiej jest zdać: dwa przedmioty słabo, czy jeden dobrze. Może ktoś z Was orientuje się jak były mniej więcej najniższe wyniki pozwalające się dostać na dany kierunek w uczelniach, które już w zeszłym roku liczyły tylko jeden przedmiot? Proszę o pomoc... Jak myślę, że czekają mnie jeszcze dwa miesiące zanim poznam wyniki rekrutacji to mnie krew zalewa Chciałbym już wcześniej wiedzieć na co mogę liczyć, a na co niestety nie...
Pozdrawiam!
-
- Witam na forum
Ja mam pytanie co do rozwiązania zadania 3 z p i q.
Rozwiązałem je w ten sposób, że z równania obliczyłem Deltę, a podane pierwiastki przyrównałem do pierwiastków, które wyliczylem z Delty. Wyszło mi o ile dobrze pamiętam że
p^2+q^2=10
(p^2+q^2)^2 - 4(p+q)=92
Z Tego układu równań obliczyłem p i q a wynik wyszedł mi taki sam jak w odpowiedziach, Takie rozwiązanie też jest poprawne?
Rozwiązałem je w ten sposób, że z równania obliczyłem Deltę, a podane pierwiastki przyrównałem do pierwiastków, które wyliczylem z Delty. Wyszło mi o ile dobrze pamiętam że
p^2+q^2=10
(p^2+q^2)^2 - 4(p+q)=92
Z Tego układu równań obliczyłem p i q a wynik wyszedł mi taki sam jak w odpowiedziach, Takie rozwiązanie też jest poprawne?