No i po maturze

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1868
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

No i po maturze

Post autor: supergolonka »

I jak wrażenia?
wicio
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 10 maja 2008, 13:08

Post autor: wicio »

Podstawa nawet latwa, jednego zadania nie zrobilem a co do reszty to zrobilem ale czy dobrze:D to juz sie okaze... ogólnie ok!
Awatar użytkownika
anhilatorlukas
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 04 maja 2008, 10:18

Post autor: anhilatorlukas »

Ja pisałem rozszerzony. Nie zrobiłem zadania z logarytmem, obliczyłem tylko dziedzinę.W zadaniu z jednokładnością i okręgami strzeliłem ze k=-2 i obliczyłem środek. Nie wiem ile za to dostanę.W jednym zadaniu w którym trzeba było udowodnić a=b=c z ciągami. Pewnie rozwiązanie jest banalne ale taki są najtrudniejsze. Z resztą jakoś sobie poradziłem. Myślę, że matura nie była strasznie trudna.
- -
Nie pomyliłem się po prostu znalazłem 100 błędnych rozwiązań.
Awatar użytkownika
silenius
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 24
Rejestracja: 27 kwie 2008, 21:23

Post autor: silenius »

ja pisałem także rozszerzony - jak mi poszło wole dać znać o 15 :)
a z tym k = -2 , to dobrze strzeliłeś :P a mozna to bylo wyprowadzic z wzoru p2/p1 = k^2 .
Zuraw
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 23 kwie 2008, 11:10

Post autor: Zuraw »

Noo.... mi się rozszerzona nie podobała ;-)
12 zadań czyli to czego najbardziej się obawiałem - bo czasu brakuje wtedy
z trzema zadankami miałem problem, a co z reszta to się okaże o 15.

to z tymi ciagami chyba najprostsze było :)

{b=a*b
{b-a = c-b

po podstawieniu wyszło że (a+b)^2=0 czyli prawdziwe tylko gdy a=b. Rozwiązując dalej wychodzi że a=b=c

Ile wyszło wam w trójkącie ostatnim i ze jednokładnościa ?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2008, 12:48 przez Zuraw, łącznie zmieniany 1 raz.
121212
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 13 kwie 2008, 13:13

Post autor: 121212 »

Próbna podstawa latwiejsza od tej dzisiejszej ale to nie znaczy ze dzis tak tragicznie. Czekam na 14.00 ;D a o 14.30 juz bede wiedzial przedzial procentowy w ktorym się zamieszcze.
Awatar użytkownika
maciek1
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 63
Rejestracja: 07 maja 2008, 13:53

Post autor: maciek1 »

Nie zrobilem 2 zadań... z logarytmem obliczyłem tylko dziedzine... Zdawałem oczywiście (R), czy reszta dobrze... zobaczymy:) jestem dobrej myśli ;)

w Trójkacie wyszlo 4,2cm a z jednokładnością -2 i punkt 0=(134/9,10/9) (albo podobne, nie pamietam dokładnie)
Ostatnio zmieniony 14 maja 2008, 12:54 przez maciek1, łącznie zmieniany 1 raz.
----------------------
Jeżeli widzisz gdzieś błąd: pisz PM. Dzięki
Faradiusz
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 13 kwie 2008, 18:45

Post autor: Faradiusz »

Faktycznie, rozszerzona nie byla najtrudniejsza. Niestety, jakos wyniki mi nie wychodzily i mam nadzieje ze dostane chociaz jakies punkciki za to ze probowalem i stosowalem jakies tam wzory, jak np w ostatnim. Jeżeli te co zrobiłem to zrobiłem raczej dobrze to
Coyote
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 27 kwie 2008, 20:37

Post autor: Coyote »

Zrobiłem zadanie z logarytmem. Podstawa była < 1, więc ta funkcja była malejąca. Najmniejsza wartość była, gdy równanie kwadratowe było największe, czyli w wierzchołku paraboli.

Nie jestem tylko pewny z jednokładnością :p wynik (28/3,8/3), a reszta chyba OK.

Czekam na wyniki.
Zuraw
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 23 kwie 2008, 11:10

Post autor: Zuraw »

Jednokladnosc tak samo mi wyszla ... S(38/3, i cos tam), w logarytmach chyba -8.
Ostatniego nie zrobilem, napisalem tylko ze 15 moze byc rozwiazaniem, gdy punkt D pokrywa się z wierzchołkiem B
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

ja nie zrobilem jednokladnosci i prawdopodobienstwa :P:P a tego z logarytmem nie jestem pewien pewnie źle... ale ogólnie 50% mysle ze mam ;P wiecej nie licze narazie zeby nie zapeszzac wypowiem sie po 15 ;p
matóżysta
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 10 maja 2008, 17:30

Post autor: matóżysta »

Niby skończyłem po 2h i przez następną siedziałem sprawdzając wszystko...ale i tak znajdę na pewno dużo błędów...

Ile Wam wyszedł kąt alfa ściany bocznej w podpunkcie b) w 11?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2008, 13:14 przez matóżysta, łącznie zmieniany 1 raz.
Faradiusz
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 13 kwie 2008, 18:45

Post autor: Faradiusz »

Ok krótkie pytanie o trygonometrie. Mi wyslzo ze ten sin=1/2 czyli pi/6 i 5pi/6. Jak u Was?
matóżysta
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 10 maja 2008, 17:30

Post autor: matóżysta »

Faradiusz pisze:Ok krótkie pytanie o trygonometrie. Mi wyslzo ze ten sin=1/2 czyli pi/6 i 5pi/6. Jak u Was?
Tak samo.
Faradiusz
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 13 kwie 2008, 18:45

Post autor: Faradiusz »

Cieszem siem. A drugie, to z modulami? Mi chyba cos ok (8/5,8/3>
ODPOWIEDZ