No i po maturze

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Nika19
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 09 kwie 2008, 11:44

Post autor: Nika19 »

Zad4. Rozwiąż rownanie 4cos^x=4sinx+1 w przedziale <0 do 2 pi>
Nika19
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 09 kwie 2008, 11:44

Post autor: Nika19 »

zad z ciagami nie wiem ktore to bylo
Udowodni ze jezeli ciąg a,b,c jest jednoczesnie arytmetyczny i geometryczny to a=b=c
Coyote
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 14
Rejestracja: 27 kwie 2008, 20:37

Post autor: Coyote »

Nika19 nie wysilaj się i tak za godzinę i 15 minut będą na stronie http://www.cke.edu.pl wraz z odpowiedziami.
Nika19
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 09 kwie 2008, 11:44

Post autor: Nika19 »

ok
poolinka
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 12 maja 2008, 09:06

Post autor: poolinka »

matura była całkiem normalna. oczywiście nie zrobiłam najmniejszej wartości funkcji logarytmicznej ale to tylko 2 pkt. pozatym wszystko na te 95% to dobrze ale sie okaże;/
znając życie to coś źle zrobiłam i tylko takie mam odczucia ale co tam:)
jeżeli naprawde bede miala 80%-90% to uwierze że marzenia się spełniają;)
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

Zuraw
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 16
Rejestracja: 23 kwie 2008, 11:10

Post autor: Zuraw »

tragedia :P
Awatar użytkownika
robbo
Administrator
Posty: 235
Rejestracja: 06 mar 2008, 09:32
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: robbo »

Tu macie rozwiązania (CKE)

http://www.zadania.info/d432
matóżysta
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 10 maja 2008, 17:30

Post autor: matóżysta »

Sposób rozwiązania praktycznie wszędzie identyczny, ale w trakcie błędy rachunkowe...czyli sporo punktów odleci przez głupotę. Zawsze mogło być gorzej :)
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

ja momentami nie konczylem zadan :P jednego nie zrozumialem :D eh zdane napewno :D 65% kolo wychodzi :)
Awatar użytkownika
maciek1
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 63
Rejestracja: 07 maja 2008, 13:53

Post autor: maciek1 »

Mi wychodzi koło 60%. Kraków wita :D
----------------------
Jeżeli widzisz gdzieś błąd: pisz PM. Dzięki
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

gratuluje wszystkim któzy zdali :D nie było źle i ogólnie.... euforia :P ja tez mialem inne sposoby rozwiazania... z tym p i q to ze wzorów vieta a w ostatnim ze sumą cosinusów kombinowałem :D
longer
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 14 maja 2008, 13:23

Post autor: longer »

u mnie nie najgorzej:) powyżej 80 będzie na pewno. Tak właściwie to źle zrobiłem 1 zadanie. Poprzekształcałem 4 dane punkty według symetrii, a następnie do każdej pary punktów która mi wyszła po tym przekształceniu zrobiłem sprawdzenie (podstawiłem do funkcji). Czy można to uznać chociaż w części za poprawnie zrobione zadanie? Z góry dzięki za odpowiedź
lukasz_ek
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 11
Rejestracja: 03 maja 2008, 16:47

Post autor: lukasz_ek »

no to juz po :) wyszlo mi 80-86% dlatego nie jest zle:) pozdrowionka dla wszystkich:)
pax
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 13 mar 2008, 21:17

Post autor: pax »

Mi wychodzi ok. 80%, porobiłem trochę błędów w obliczeniach, ale cieszę sie z wyniku.
ODPOWIEDZ